Intervjuu ⟩ Konkurents paneb Villemdrillemit pingutama

Copy
Vasakul Maia Teemusk, keskel Villem Reimann, paremal Maria Isabel Kasepuu.
Vasakul Maia Teemusk, keskel Villem Reimann, paremal Maria Isabel Kasepuu. Foto: Herman-Erik Isop

Villemdrillem (20) on eesti muusikamaailmas juba tuntud tegija. Kes ta aga selline on ja mis õpetussõnu annab noortele tulevastele artistidele? Seda uurisid räpparilt Juuniori reporterid Maia (14) ja Maria Isabel (12).

Mis on sinu lemmik lapsepõlvelugu?

Iga kord, kui on suurem jalgpalliüritus – kas Euroopa või maailmameistrivõistlused, meeldib mulle osta kleepsuraamat. Kuna sel aastal on jalgpalli EM, ostsin kleepsuraamatu ka nüüd, kuigi olen 20-aastane. Nii on mul olemas kleepsuraamatud alates 2006. aastast.

Kust tuli mõte hakata räppima?

Mõtlesime klassivendadega, et muusikat on küll tore kuulata, aga miks mitte proovida seda ise teha. Katsetasime naljaviluks, aga järsku muutus see päris asjaks. Ma ei ole kunagi mõelnud, et tahan hakata räppariks. Idee lihtsalt tuli ja läks käima.

Mis on su lemmiklaul uuelt albumilt?

Arvan, et see selgub siis, kui saab inimestele esineda. Nii saab aru ka sellest, mis laulud inimestele meeldivad ja live’is toimivad, sest tekib suurem side lauludega. Aga «Sinuta» on inimestele väga hästi peale läinud.

Miks otsustasid teha oma albumi ka vinüülile?

Mulle pakuti, kas tahaksin seda teha, ja mõtlesin, et miks ka mitte. Olen varem mõelnud, et album võiks olla ka vinüülil. Vinüül on ikka midagi füüsilist. Võib-olla 20 aasta pärast saan selle kätte võtta ja väikese pisara poetada ning mõelda, et mina olen selle teinud. Album tuli ootamatult, sest plaanisin teha midagi lühemat ja alles seejärel pikema albumi. Siis ei osanudki oodata, et just sellele albumile tuleb vinüül. Arvan, et see on väga lahe asi!

Villemdrillem tuli hiljuti välja debüütalbumiga, mis on saadaval ka vinüülina.
Villemdrillem tuli hiljuti välja debüütalbumiga, mis on saadaval ka vinüülina. Foto: Herman-Erik Isop

Miks valisid albumikujunduseks liblikad?

Võtsin ühendust hea sõbra Jüri Beloviga, andsin talle vabad käed albumi cover’i jaoks. Jüri saatis näidispildid, mis mulle väga meeldisid. Üheks näidiseks oli vinüülile tehtud skänneriga lahe efekt. Kileefekt on tekitatud nii, et foto peale on pandud kile ja lastud läbi skänneri. Jüri katsetas mitu korda ja kõik tulid erinevat moodi välja, see kindel osutus valituks.

Liblikad on kujunenud mul kuidagi sümboliks. Liblikas on justkui mina. Sellist šnitti sain Playboi Cartilt, aga ma ei ole seda kuidagi peale surunud, vaid inimesed läksid sellega ise kaasa. Kuna «vd» on debüütalbum, siis võiksid ka selle kujundusel olla liblikad. Algselt tahtsime teha kujunduse päris liblikatega, aga nendega oleks olnud keerulisem. Seega on liblikad tehtud ikkagi arvutiga.

Mis on su lemmik enda lauludest?

Hea küsimus! Ma arvan, et «sumsum», «tundnud nii» ja «magus melanhoolia» remiks kukkus ka päris hästi välja.

Mis lugu kõige vähem meeldib, kui sellist on?

Kõik laulud on ikkagi mu enda lapsed ja ei saa öelda, et ei meeldi. Aga võib-olla mõned vanemad laulud. Kui midagi välja tuua, siis Pluutoga tehtud neljas või viies lugu «Pahaloom». Live’idel see küll toimis väga hästi ja meeldis inimestele, aga mõtlen, et natukene labane refrään. «Maeivastaks» on ka kuidagi nukker, aga inimestele läks live’idel peale.

Kes on sulle muusikamaailmas eeskujuks?

Kindlasti kõik Eestis tegelevad inimesed, sest konkurents paneb rohkem pingutama ja peab alati parem olema. Ei saa ennast lõdvaks lasta, vaid peab pingutama! Välismaalt on mind inspireerinud Drake – tema pärast hakkasin räppmuusikat kuulama ja teen seda siiani väga palju.

Mis oli su esimene töökoht?

Esimene töökoht oli kohvik-restoranis Mantel ja Korsten Kadriorus. Aastal 2018 käisin seal suvel tööl ja väga meeldis. Ma küll olin «jõhvikas», aga minu meelest saab suvel töötamisega ainult häid kogemusi. Kui leiad õige koha ning seltskonna, annab see ka tulevikuks palju juurde.

Kes on su parimad sõbrad?

Väga sügav küsimus. Ma arvan, et nooremas eas oli see rohkem teemas. Parim sõber oli keegi, kellega sa kõike koos tegid. Mul on kindlasti mõned lähedasemad sõbrad ja võin neile rääkida kõiksugu asju. Aga arvan, et mu parimad sõbrad on need, kes mind ümbritsevad ja kellega ma rohkem suhtlen.

Kes teab sind kõige paremini?

Minu kallid ema, õde ja isa. Samas võin ma ka neid aeg-ajalt üllatada.

Millega tegeled vabal ajal?

Praegu õpin ülikooli sisseastumiseksamiteks, käin trennis, mängin kettagolfi, olen sõprade ja tüdruksõbraga, mängin jalgpalli. Naudin suve!

Mis on su suurim hirm?

Võib-olla mittepiisav olemine. Vahepeal oli hirmuks teistele mittemeeldimine, aga see on väga halb ja ärge nii kindlasti tehke! Peab jälgima ikka seda, mida sina tahad. Praegu on kõige suurem hirm tuleviku ees. Mitte et ma kardaks, mis tulevikus saab, aga kõik on nii lahtine – mida ja kuidas ma midagi teha soovin.

Mida soovitaksid noortele, kes tahaksid räpimaailmas läbi lüüa?

Proovi leida enda omapära. Kindlasti saab olla eeskujusid, aga pole mõtet jäljendada. Endasugune lähenemine, kiiks, sound, mis sulle meeldib ja on teistsugune. Tee seda, mida sulle teha meeldib, mitte sellepärast, et ärkad hommikul üles ja mõtled, et tahad nüüd räppariks saada. Pahatihti võib see kujuneda läbinähtavaks ja püüad liiga kõvasti. See pole küll halb, et püüad väga, aga võib jätta halva mulje.

Ah? Mida see tähendab?

«Jõhvikas»: algaja; kõige madalamal astmel olev teenindaja

Debüütalbum: artisti kõige esimene album

Šnitt: üldilme, mida proovitakse jäljendada.

Kes on Villemdrillem?

Villem Reimann aka Villemdrillem
Villem Reimann aka Villemdrillem Foto: Herman-Erik Isop

Pärisnimi: Villem Reiman

Sündinud: 15. oktoobril 2000

Sai tuntuks 2018. aastal SoundCloudis

Tuntumad laulud: «niiea», «Paaristõuked», «sumsum», «soolane värska»

23. aprillil 2021 avaldas debüütalbumi «vd», selle vinüül tuli välja mai keskel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles