Intervjuu ⟩ Maian soovitab suvel õppida ja lugeda!

Lisete Tagen
, Juuniori reporter
Copy
Maian Lomp on lauljaametist unistanud juba pisikesest peale.
Maian Lomp on lauljaametist unistanud juba pisikesest peale. Foto: Herman-Erik Isop

Noor lauljatar Maian Lomp (21) sai tuntuks mõne aasta eest. Äsja avaldas neiu uue suviselt tempoka laulu «Fuego». Maian rääkis ka Postimees Juuniorile uuest laulust ja suvevaheaja tegemistest.

Sul ilmus uus laul «Fuego». Millest see räägib?

«Fuego» räägib sellest, kuidas noorena teeme vigu ja mõtleme, miks me nii tegime. Lõpuks, kui pea püsti tõsta, saame aru, et tegelikult ei ole vahet, mis on olnud. Minevikku ei saa muuta. Isegi kui see ei tule hästi välja, pole keegi teadlikult nõme! Me kõik oleme kõige parem versioon iseendast.

Su viimased lood on samuti Hispaania mõjutustega. Kuidas oled selleni tee leidnud?

Lihtsalt avastasin selle enda jaoks ja hakkasime koos produtsent Geviniga katsetama. Katsetasime ja see töötas. Ise olen nende lugudega rahul.

Kuidas valmis «Fuego» muusikavideo?

Andsin muusikavideo loomisel täiesti vabad käed kaksikutele Raul ja Romet Eskole ning produtsent Mia Rahile. Tavaliselt üritan ka ise muusikavideo loomisel kaasa mõelda, aga kuna seekord oli lugu täiesti minu tehtud ja välja mõeldud, siis otsustasin, et ma väga ei vingu. Tiimi valisin välja, aga andsin neile vabad käed. Meeldis, et töötasin endavanustega ja kogu suhtlus oli vaba. Paar päeva metsikut seiklust ja tulemus oli väga pull!

Uues loos teeb kaasa ka räppar Kohver. Kuidas leidsite teineteist?

Ma tegin tema poistebändi Pitsaga asju ja me saame hästi läbi. Mulle on oluline, et ma töötaksin ka sõpradega. Ma olen sellist tüüpi, et mul on raske kirjutada isiklikku muusikat võõraste inimestega. Isegi kui lõplik versioon ei ole isiklik, tunnen end laule kirjutades haavatavana ning seetõttu eelistangi sõpradega koostööd.

Kas sul on plaanis lähiajal ka album välja anda?

Hetkel ei ole. Ma olen väga go with the flow inimene ja vaatan, kuhu see lainepikkus mind viib.

Maian eelistab lugusid kirjutada sõpradega.
Maian eelistab lugusid kirjutada sõpradega. Foto: Herman-Erik Isop

Kelleks soovisid väiksena saada?

Tahtsin saada ikkagi lauljaks. Mingi hetk soovisin saada ka arstiks ning läksin isegi arstiks õppima, kuid jätsin selle pooleli. Väiksena oli mul isegi superstaariks saamise raamat ja mõtlesin pidevalt sellest, et olen kunagi laulja. Ma isegi nutsin, et tahan nii väga laulja olla. Töötan nüüd justkui enda unistuste ametis.

Kas sul on plaanis ka tulevikus muusikaga jätkata?

Mingil perioodil kindlasti. Ma ei ole kindel, kas ma olen täiesti Anne Veski, et muusika on mu elu ja hing. Pigem vaatan, kuhu kogu see teema mind viib. Nii kaua, kui see on cool, chill ja äge, siis kindlasti! Tahan kindlasti muusika kõrvalt teha ka päristööd. See on minu jaoks eluterve suhtumine. Nii ei mõtle ma ainult sellest, et olen laulja.

Sa oled meedias sõna võtnud ka vaimse tervise teemadel. Miks pead seda oluliseks?

Sellepärast et tänapäeval on nii palju inimesi, kes on sisemiselt katki ning me võtame seda normaalsena. Ma arvan, et see ei peaks nii olema. Nende probleemidega peaks rohkem tegelema. Vanematel inimestel võib olla teine suhtumine. Kindlasti ei ole see seotud sellega, kui palju kellelgi on raha või kui kena ta on. Ma loodan, et see annab kellelegi tõuke, et vaimsele tervisele peab tähelepanu pöörama. Pole mõtet istuda lihtsalt diivanil ja mõelda, et ma vihkan kõike! Emotsioone peaks normaliseerima ja võib-olla rääkima sellest, kust need tulevad ja kuidas abi saada. Tean, et teismeeas võib tunduda kõik lootusetu ning seetõttu võivad tekkida ka koolikiusamised. Mõne jaoks on kool väga raske. Minu jaoks on täiesti arusaadav, et esimene inimene, kelle juurde abi küsima lähed, ei ole sinu ema. Mõnikord ei julge ennast avada. Kindlasti tasub probleemide korral rääkida pere ja koolitöötajatega. Need on inimesed, kelle silme all me üles kasvame. Noorena arvame, et oleme kõige targemad, aga kindlasti tasub pöörduda kellegi poole, kes teab nendest asjadest rohkem. Näiteks koolipsühholoog.

Mis teeb sind õnnelikuks?

Pere. Minu väike õde ja vend. Aga mingil hetkel teevad nad mind ka kindlasti kurjaks. Väike õde on 13 ja ta on mu parim sõbranna! Ta on nii äge inimene! Kindlasti teeb mind õnnelikuks ka muusika ja klaverimäng. Samuti sõbrad ja reisimine.

Kes on su eeskujud?

Ema. Kõik emad on superkangelased! Kindlasti on ka muutuvaid eeskujusid, aga arvan, et endale iidolite võtmine võib baseeruda tihti kadedusel. Samuti suhtumisel, et soovin olla nagu tema. Pigem üritan mõelda rohkem sellest, kuidas olla ise parim versioon iseendast. Muusikamaailmas meeldivad mulle hispaania muusikud. Eestis austan ka enda produtsenti Gevin Niglast.

Millest sa unistad?

Eelkõige on mu unistused seotud perega, sellega, et leiaksin sisemise rahu. Tunnen, et olen sinna teel ja see läheb paremaks. Lähen nüüd natukeseks ajaks Eestist minema, et reisides iseennast otsida. Tahan minna ja avastada ennast mujal!

Mida soovitad noortel suvevahejal teha?

Puhata. Lugege raamatuid ja õppige. See ei tähenda, et võtate kätte töövihiku, vaid pigem vaadake ringi, mis meie ümber toimub. Näiteks «Vahtramäe Emil» on lõbus ja eluterve raamat! «Berti päevikud» on ka tore suvelugemine. Suvel tasub kindlasti uurida ja avastada, olla palju õues ja nautida! Suvel saab teha asju, mis sulle huvi pakuvad.

Kes on Maian?

Maianile on pere väga oluline.
Maianile on pere väga oluline. Foto: Herman-Erik Isop

Kodanikunimi: Maian Lomp

Laulja ja tudeng

Teeb suvel Raadio 2 muusikasaadet «Puhkus Maianiga».

Parim sõber on tema väike õde.

Maiani lemmiktoit on krõbedad kanaribad kartulipüreega.

AH? Mida see tähendab?

go with the flow: vooluga kaasa minema.

baseeruma: millelgi põhinema, tuginema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles