Saame tuttavaks ⟩ Võistlustants paneb Kendra südame kiiremini põksuma

Jane Saks
, Postimees Juuniori reporter
Copy
Kendra Eliisa Neidla.
Kendra Eliisa Neidla. Foto: Eero Vabamägi

Ühe perekonna kolm tütart on kõik valinud sama spordiala. Õdedest kõige vanem, Kendra Eliisa Neidla (12), oli vaid seitsmeaastane, kui alustas treenimisega ProLevel Dance Clubis Rumeeniast pärit treeneri Roland Zamfiri käe all.

Harjumaal Raasiku vallas elav Kendra Eliisa jõudis võistlustantsuni tänu bailatino trennidele, kui nägi juhuslikult võistlustantsijaid. Teda võlusid graatsilised tantsijad oma kaunites kleitides, kingades, soengu ja meigiga. «Ütlesin kohe: «Issi, ma tahan ka!» ja nii mind trenni viidigi,» meenutas tüdruk.

Kuid esimene trennipäev valmistas kohe ka pettumuse, sest trennis olid kõik treeningriietuses ja keegi ei kandnud võistluskleite. Tüdrukule sai kiiresti selgeks, et kaunid kleidid pannakse selga vaid võistlustel.

Võistlushimuline hing

Kendra Eliisa ei pea võistlustantsu omavanuste hulgas populaarseks alaks. Ta leiab, et kõige popim on jalgpall või ei käida üldse trennis. Ka sõpradele on tüdruk pidanud selgitama, millega täpselt tegu on. «See on ala, kus tantsitakse mitut erinevat tantsu, kannad kingi ja kleite,» tegi tüdruk lühiülevaate oma alast.

Kõiki kolme õde seob ühine armastus võistlustantsu vastu.
Kõiki kolme õde seob ühine armastus võistlustantsu vastu. Foto: Eero Vabamägi

Ta usub, et võistlustants sobib igaühele, kes on vähegi võistlushimuline. «Kes tahab kaugele jõuda ja võistlustel võita, see viitsib eesmärgi nimel ka pingutada,» usub neiu. Kendra Eliisa annab endast maksimumi ka vabal ajal, kasvõi sõpradega kulli mängides, mis korra lõppes sõna otseses mõttes katkise jalaluuga. «Jooksin mäest alla, astusin kraavi ja käiski krõks,» meenutas tüdruk kurvalt. Kipsis jalaga peab ta trennist umbes kuu aega eemal olema ega saa osaleda oktoobris toimuvatel Eesti meistrivõistlustel. «Oleme tantsupartneriga väga heas vormis,» nentis neiu.

Kuigi tüdruk on ka varem sama jala koolis välja väänanud, sest kandis platvormkingi, mille paelad olid lahti, siis tantsupõrandal ühtegi tõsist vigastust olnud ei ole. «Tantsides olen kontrollitud keskkonnas,» täpsustas Juunior 1 vanusegrupis tantsiv Kendra Eliisa.

Eesmärgid ja unistused

Kuigi sel aastal jääb Kendra Eliisal Eesti meistrivõistlustel osalemata, siis aastal 2018 jõudis ta samadel võistlustel tublile viiendale kohale. Võistlustel tantsitakse viis erinevat tantsu, milleks on samba, tšatša, rumba, pasodoobel ja džaiv. Kuna tantsud on järjest, siis need tantsitakse kõik samades kostüümides. «Meie treener disainib kleidid, mis on personaalselt mulle õmmeldud,» selgitas neiu. «Nii pole veel juhtunud, et kleit üldse ei meeldiks.»

Tüdruku tantsuhuvi on tõsine ning võistlustantsu trennide kõrvale peale kooli midagi muud ei mahu. «Kui trennidega alustasin, käisin veel ka ujumas ja ratsutamas, kuid võistlustants on neli korda nädalas ning nõuab suurt pühendumist,» rääkis Kendra Eliisa.

Kodus neiu tantsukavasid ei harjuta, kuid tõdeb, et vahel, näiteks koristamise ajal paneb ta muusika tööle ja mõtleb kavad peas läbi küll. «Soovin ka ise treeneriks saada ning koos õega oma klubi teha, kus mina õpetan Ladina-Ameerika ja tema standardtantse,» unistas Kendra Eliisa, kelle enda lemmiktantsud on samba ja džaiv.

SÕBRAPÄEVIK

Foto: Eero Vabamägi

lemmiktoit: sushi

hingeloom: kass

lemmiktund: kehaline, muusika, ajalugu

laul, mis praegu kummitab: Earth, Wind & Fire «Let's groove»

staar või eeskuju: Sandra Bullock

Kendra lemmiktantsud

Samba on elavaloomuline tants, mis sündis 20. sajandi algul Brasiilias ning on nimetuse saanud Aafrikast. Samba taktimõõt on 2/4 ning igas taktis tehakse kolm tantsusammu, mida iseloomustab vetruv liikumine.

Džaiv (ingl jive) on Ladina-Ameerika tantsudest kõige kiirem, elavam ja mängulisem, kus taktimõõduks on 4/4. Sõna «jive» päritolu ei ole teada, kuid see võib viidata ütlusele «jive talk» ehk tagarääkimisele.

Pakatab energiast ja töötahtest

Treener Roland Zamfir

Kendra on väga töökas ja särtsakas tüdruk. Ta on meiega olnud juba väiksest peale. Ta on üks Eesti parimaid naistantsijaid võistlustantsus ja tulemused kinnitavad seda. Kendra üllatab meid endiselt iga päev oma energiaga ja pingutusega. Temaealise lapse kohta avaldab väga muljet, kuidas Kendra on loonud endale omapärase stiili, mis paistab teiste seast silma. Hetkeseisuga on Kendra ja tema partner Mert Hirlak Eesti karika edetabelis esikohal.

Kendrast õhkub sära

Klassijuhataja Kaie Tomingas-Oras

Kendra Eliisa on Pikavere mõisakooli 6. klassi tüdruk. Ta on väga aktiivne, loov ja eriti andekas kaunite kunstide valdkonnas, nagu tantsimine, laulmine, joonistamine, näitlemine. Temast õhkuv sära paneb särama ka teised inimesed enda ümber. Kendral on võitlejahing ning see ongi edasiviiv jõud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles