Kõige parem kaaslane Helle-Mai sai saates osaledes julgust ja enesekindlust

Jane Saks
, Postimees Juuniori reporter
Copy
Helle-Maile oli saates osalemine positiivne kogemus.
Helle-Maile oli saates osalemine positiivne kogemus. Foto: Sander Ilvest

TV3 uus tõsielusari «Kõige parem kaaslane» on sotsiaalne eksperiment, kus kaheks kuuks viiakse vanaaegsesse majja elama üheksa noort, kes tahavad parandada oma suhtlemisoskust ja suhete loomise vilumust. Helle-Mai Vinni (18) on osalejatest kõige noorem ja esimeste saadete puhul tundub, et ka kõige tagasihoidlikum.

Kas oled juba saate kõiki osi näinud?

Olen näinud vaid neid, mis GO3s üleval on, rohkem mitte. Olen aga märganud, et pärast eetris olnud osasid on mul Instagramis jälgijaid juurde tulnud.

Esimeses osas anti teile ülesandeks võid valmistada. Kas sa oskad võid teha?

Oskan ja oskasin seda ka varem. Ma õpin Tallinna teeninduskoolis kokaks ja olen distantsõppe ajal kodus võid varem teinud. Saates tahtsin näha, kas teised suudavad selle äkki ise välja mõelda. Kui plaanisin abi pakkuda, olid nad just välja nuputanud, millest võid teha.

Korra jäi kõlama teiste osalejate mure, et äkki tunned sa ennast saates üksinda või kõrvalisena. Kas neil oli õigus?

Algul oli mulle kogu seltskond uus ja võõras. Tuttav oli vaid Karl-Gustav, sest ta on youtuber. Kuna mul on võõrastega raske suhelda, olin seetõttu ka rohkem tagaplaanil. Saate jooksul see aga muutub ja tekib tunne, nagu oleme sõbrad, kes tunnevad üksteist terve elu.

Igas saates valitakse ka parim kaaslane. Mitu korda sina valituks osutusid?

Ausalt, mitte kordagi. Kuid ma ei tunne ennast seetõttu halvasti. Arvan, et kuna olin teistest tagasihoidlikum, siis ei osutunud ka valituks.

Kas loed saate vaatajate kirjutatud kommentaare? Mida neist arvad?

Öeldakse küll, et neid ei ole tark vaadata, aga ikka loen, jah. Praegu on minu meelest pigem hea tagasiside ja on tore, et inimestele saade meeldib.

Kuidas sul üldse tuli mõte saates osaleda?

Olin lihtsalt Facebookis ja vaatasin seal ringi. Nägin, et noori kutsutakse osalema. Ma saatsin sellest oma parimale sõbrannale ekraanipildi, tema oli siis veel alaealine ega saanud kandideerida, kuid soovitas mul seda teha. Nalja pärast täitsin ja saatsingi ankeedi ära. Järgmisel hetkel kutsuti mind vestlusele ja siis juba helistati, et osutusin valituks. See oli suur üllatus. Tegin seda ju nalja pärast ja siis oligi päriselt vaja osaleda… Eks ma läksin ja tegin ära. Natuke põnevust mu igapäevaellu! See, mis meid aga ees ootas, oli pea ees tundmatusse vette hüppamine.

Saade on TV3 eetris kolmapäeviti kell 21.30.
Saade on TV3 eetris kolmapäeviti kell 21.30. Foto: TV3

Millised eesmärgid sa endale enne saadet seadsid?

Enne saadet olin tagasihoidlik ja arg ning lootsin, et julgus kasvab. Praegu saan öelda, et eesmärk täitus.

Kuidas sulle saates olevad elamistingimused sobisid?

Oli huvitav ja teistmoodi. Ainukesed asjad, mis olid ebameeldivad, olid majas asuv kuivkäimla ja pidevalt umbes kraanikauss. Muidu midagi hullu ei olnud, elasime üle.

Aga kuidas said hakkama ilma nutiseadmeta?

Mind see otseselt ei morjendanud. Kui on vaja, siis saan ilma telefonita hakkama küll.

Kas mõni osalejatest sai sulle ka heaks sõbraks?

Me suhtleme üksteisega siiamaani. Näiteks esimest osa kogunesime vaatama Karl-Gustavi juurde. Saates suhtlesin kõige rohkem Birgiti ja Karl-Gustaviga.

Kas osaleksid võimalusel uuesti mõnes tõsielusaates?

Kui on midagi huvitavat ja põnevat, siis miks mitte! Palju sellist võimalust ikka ette tuleb?! Saates saab uusi sõpru ja tutvusi, mis on tore.

Millest sa unistad?

Ma võin paljust unistada, aga kõik võib minna hoopis teisiti. Eks näis, kuhu elu viib. Elan päev korraga. Aga välispraktikad on ägedad. Eelmisel aastal olin Hispaanias ja sel kevadel loodan saada kaheks kuuks Itaaliasse praktikale. See on praegu minu väike unistus.

 

INTERVJUU. Saate toimetaja Kertu Sikk: «Helle-Mai jäi silma oma siira olekuga.»

Kui palju oli saatesse kandideerijaid?

Meile kirjutas kümneid noori, kes reageerisid YouTube’is sisulooja Sidni Tomsoni üleskutsele ja olid valmis esialgu salapärasena näivale seiklusele vastu astuma.

Mille põhjal noored saatesse valiti?

Katsusime leida võimalikult erinevaid inimesi. Nii on saates osalejatel huvitav ning vaatajail ehk ka äratundmise võimalust.

Kuidas Helle-Mai teiste hulgast silma jäi?

On ilmselge, et kohe esmapilgul on Helle-Mai väga armas inimene. Lisaks sellele jäi silma tema siiras ja avatud olek. Ta märkis, et on kohati ebakindel, tasane ja häbelik ning seda võivad vast paljud meist mingil eluetapil enda kohta öelda. Kuna saade pani osalejad väga vahetusse suhtlemisolukorda, siis tundus see hea võimalus ebakindlusega tegelema hakata.

Mis oli saates osalejatele suurimaks väljakutseks?

Seda peab ilmselt osalejatelt endilt küsima. Kõrvalt tundus, et suurimaks väljakutseks oli igavus. Kui kogu aeg ollakse harjutud tegutsema, sotsiaalmeediat lappama, töö ja kooli vahet sahmima, siis tekitab vaikus ja tegevusetus täielikku nõutust. Samas on n-ö igavus mõne jaoks just väga mõnus chill. Tülikad olmeprobleemid, nagu piiratud kogus sooja vett, ulmelisel kiirusel kerkiv mustade nõude virn ning ummistunud kraanikauss, olid ka paras väljakutse. Aga see, mis tõeliselt juhtme kokku ajas ja väljakutseks sai, on esialgu saladus. Peab saadet vaatama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles