Test ⟩ missugune polaarloom sa oled?

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Polaarrebane. Foto on illustratiivne
Polaarrebane. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Kas tunned polaaraladel ehk külmas Arktika ja Antarktika kliimas elavaid loomi? Lahenda test ning saa teada, missugused on nende peamised iseloomujooned ja eluviis. Kellega sina kõige rohkem sarnaned?

1. Milline neist värvidest meeldib sulle kõige rohkem?

A. Sinine

B. Roheline

C. Kollane

D. Roosa

E. Punane

2. Mis nendest on su lemmik ajaveetmise viis?

A. Ujumine

B. Sõpradega koos olemine

C. Lugemine

D. Teleka vaatamine

E. Matkamine

Õppimine.
Õppimine. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

3. Kus eelistad õppida?

A. Ükskõik kus, peaasi, et sõpradega koos

B. Mis õppimine? Kellele seda vaja?

C. Raamatukogus

D. Vaikses toas

E. Kohvikus

4. Mis on su lemmikaeg aastast?

A. Jõulud

B. Suvevaheaeg

C. Talv

D. Kevad

E. Sügis

Šokolaadikook.
Šokolaadikook. Foto: Shutterstock

5. Milline nendest on su lemmikmaius?

A. Brüleekreem

B. Saiakesed

C. Jäätis

D. Šokolaadikook

E. Kommid

6. Kuidas sõbrad sind iseloomustaksid?

A. Lahke

B. Lõbus

C. Aus

D. Tugev

E. Tark

Tulemused

Kui vastasid peamiselt A: oled valgevaal!

Oled rõõmsameelne ja lähed vooluga kaasa, nakatades teisi oma positiivse mõtlemisega. Võid vahel olla veidi häbelik, kuid kõik, kes sind päriselt tundma õpivad, saavad sinu headeks sõpradeks. Valgevaalad on väga sotsiaalsed: nad jahivad toitu ja rändavad koos ning armastavad üksteist taga ajada.

Kui vastasid peamiselt B: oled grööni hüljes!

Sa pakatad rõõmust ning kõigile meeldib sinu läheduses olla. Oled iga seltskonna hing! Inimesed märkavad su naeruhimu ja lustakust kohe ning sina kipud samuti teistesse väga kiinduma. Hülgepojadki on väga armsad, sõbralikud ega pelga üldiselt inimese lähedust, kuid vaata ette ning hoia neist eemale – kindlasti hoiab ema neil silma peal.

Keiserpingviinid.
Keiserpingviinid. Foto: Kaader filmist

Kui vastasid peamiselt C: oled keiserpingviin!

Sa oled sellist tüüpi isiksus, kellele meeldib tantsida siis, kui keegi ei vaata. Oled veidi tagasihoidlik, kuid ka väga tähelepanelik. Pere ja ausus on sulle väga olulised. Seisad kahe jalaga maa peal ning niisama unistama ei kipu. Keiserpingviinid elavad suurte gruppidena koos ning hoolitsevad üksteise eest.

Kui vastasid peamiselt D: oled jääkaru!

Oled iseseisev ning sobid karjajuhiks, kuid ei ütle ära ka mõnusast kaisutusest. Naudid külma ilma ning lähedastega koosolemist. Kellegagi esimest korda kohtudes ei avane sa kohe, vaid võtad aega tema tundmaõppimiseks. Sul on suur tahtejõud ning oskad inimeste iseloomu hästi hinnata. Ka jääkarud on väga keskendunud, vastutustundlikud ja head planeerijad.

Jääkarud. 
Jääkarud. Foto: Shutterstock

Kui vastasid peamiselt E: oled polaarrebane!

Sa ei armasta suurt seltskonda, kuid kaitsed neid, kellest hoolid. Oled alati valmis väljakutseteks. Sind peetakse arukaks, kavalaks ja suurepäraseks kuulajaks. Polaarrebased on tagasihoidlikud ja targad loomad, kuid neilgi tuleb mõnikord tuju mürada. Nad on truud oma kaaslasele, kelle valivad kogu eluks.

Kõiki neid loomi mõjutavad kliimamuutused päris tugevalt. Keskmine temperatuur Maal tõuseb ning looduskatastroofid sagenevad. Jää sulamise tõttu hävivad polaarloomade elupaigad ja neil tuleb oma elu vastavalt sellele kohandada. Nende aitamiseks saab igaüks tegutseda keskkonda säästvamalt.

Kodus ei peaks kulutama liigselt vett ja elektrit – ära jäta näiteks tuld põlema, muusikat või telekat mängima, kui toast lahkud. Eelistage perega liikuda jalgsi, rattaga või ühistranspordiga ning vähendage autoga sõitmist. Taaskasutage asju, vältige ühekordsete toodete ostmist ning sorteerige prügi. Eelistage kodumaist toitu ning vältige toidu raiskamist. Võimalusi looduse hoidmiseks on palju! Ühest väikesest sammust pole tõepoolest abi, kuid muutusteks tulebki ühiselt pingutada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles