Esseekonkurss kutsub noori emakeele üle arutlema

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Essee võib kirjutada oma emakeele teemadel.
Essee võib kirjutada oma emakeele teemadel. Foto: Shutterstock

Peatselt saabuva emakeelepäeva puhul kutsutakse koolinoori osalema esseekonkursil «Minu keel», et arutleda keeleteemade üle ja teadvustada emakeelt kui olulist osa oma identiteedist.

Osalema oodatakse üldhariduskoolide 9.–12. klassi õpilasi. Konkurssi korraldavad Toimetaja tõlkebüroo, Eesti keele instituut, Eesti emakeeleõpetajate seltsi ja Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituut.  Korraldajad soovivad populariseerida noorte keeleteemalisi käsitlusi ning suurendada vanema kooliastme õpilastes huvi keeleõpingute ja keelealase kõrghariduse vastu.

«Meie emakeel määrab, kuidas me mõtleme, mida tunneme ja mil moel ümbritsevat tajume. Soovime emakeelt hoida ja loomeandelisi õpilasi tunnustada. Tahame sütitada õpilastes keelehuvi ja nende kirjutamiskirge tugevdada, et andekad õpilased langetaksid oma erialavaliku filoloogia, tõlkimise või toimetamise kasuks,» kommenteeris Toimetaja tõlkebüroo kommunikatsioonijuht Minni Luuk.

Esseekonkursi «Minu keel» võistlustööde esitamise tähtaeg on 1. märts. Iga osaleja võib esitada ühe keeleteemalise essee. Töö peab olema 12-punktises kirjas ja mahtuma ära A4 formaadis paberile (käsitsi kirjutatuna kuni kaks A4). Esseele tuleb lisada autori nimi, kool, klass ja kontaktandmed ning autori emakeeleõpetaja nimi.

Kirjatöö võib saata e-posti teel essee@toimetaja.eu või postiga Toimetaja tõlkebüroosse (Veerenni 24C, Tallinn ning ümbrikule märgusõna «esseekonkurss»).

Parima essee autorit tunnustatakse 300-eurose stipendiumiga. Lisaks saab võidutöö autor kaks priipääset Eesti Noorsooteatrisse ja Nukuteatrimuuseumisse. Teise ja kolmanda koha saavutanud noored saavad auhinnad Eesti Noorsooteatrilt ja raamatupoe kinkekaardid. Välja antakse ka eriauhinnad. Loe konkursi kohta lisa siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles