Pärnu tüdruku lennukas idee tõi suurel joonistusvõistlusel võidu

Jane Saks
, Postimees Juuniori reporter
Copy
Mariele võidu toonud fantaasiarikas joonistus.
Mariele võidu toonud fantaasiarikas joonistus. Foto: Marie Hoppenstiel

Taliolümpiamängude eel kutsus Postimees Juunior noori osalema joonistusvõistlusel «Mina taliolümpial 2030». Rahvahääletuse üldvõitjaks osutus Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilane Marie Hoppenstiel (7) tööga «Discgolf jääl». Kokku oli joonistusvõistlusel üle 700 osaleja!

Kuidas jõudis sinuni joonistusvõistluse info?

Mäletan, et emme tegi köögis süüa ja raadio mängis. Kuulsin, kui seal reklaamiti Postimehe joonistusvõistlust. Hiljem ütlesin emmele ja issile, et tahan ka seal osaleda.

Kas etteantud teema järgi joonistada oli kerge või keeruline?

Alguses oli keeruline, sest teadsin, et tahan joonistada uisutajat. Kuid polnud kohe ideid, mida juurde teha. Õhtusöögi ajal arutasime emme ja issiga ning koos leidsime idee, mida veel juurde joonistada.

Marie Hoppenstiel.
Marie Hoppenstiel. Foto: Erakogu

Sinu töö pealkiri oli «Discgolf jääl». Kas mängid ka ise kettagolfi või meeldib sulle uisutada, et selline idee tekkis?

Discgolf’i olen mänginud mõnel korral. Kuid ketast on raske kaugele visata ning seetõttu pean seda mitmeid kordi lennutama, enne kui saan ketta korvi. Seepärast meeldib mulle rohkem mängida petanki kui discgolf’i.

Hakkasime klassiga sel aastal igal reedel võimlemistunni ajal uisutamas käima. Mõned klassikaaslased juba oskasid uisutada ning nemad on mind õpetanud ja julgustanud, kuidas jääl tasakaalu hoida. Esimesel korral, kui ma väga kartsin, ütles klassiõde: kujuta ette, et oled see uisutaja oma joonistusel. Pärast seda tundsin end kohe enesekindlamalt. Nüüd on hakanud uisutamine mulle väga meeldima ning ootan väga reedeid, et klassiga jääle minna.

Lisaks vaatasin iluuisutamist telekast. Eriti hoidsin pöialt Eva-Lotta Kiibusele, kelle uisutamisest sain ka joonistades ideid.

Kas tegeled ka ise mõne spordialaga?

Spordiga ma iga päev ei tegele, kuid käin kunstiringis. Eriti meeldib mulle joonistada loomi. Neid on keeruline teha, kuid minu arvates tulevad nad mul kõige paremini välja. Vaikselt olen paremaks saanud ka inimeste joonistamises, kuid näiteks sõrmede joonistamine on väga raske.

Lisaks õpin klaverit. Meil on koolis pilliõppe tunnid ja mina soovisin klaverit mängida, sest olin seda enne kooliminekut juba natuke õppinud. Meeldib ka malet mängida. Kui issil on aega, siis mängime seda kahekesi, kuid kahjuks seda väga tihti teha ei saa. Siis mängin internetis.

Kas olümpiamänge vaatad?

Natuke olen vaadanud. Põhiliselt olen jälginud uisutamist, kuid sooviksin vaadata ka bobisõitu.

Sina osalesid joonistusvõistlusel. Milliseid võistlused veel noori kõnetaks?

Näiteks võiks olla koomiksite teemal võistlus. Samas oleks lahe koos klassiga teha loodussõbralik loominguprojekt.

2022. aasta taliolümpia

Taliolümpiamängudel toimub 15 spordialal kokku 109 võistlust. Esmakordselt olid kavas võistlusalad nagu:

  • vigursuusatamises meeste ja naiste big air hüpped;
  • vigurhüpete segavõistlus;
  • bobisõidus naiste ühe bobisõit;
  • suusahüpetes segavõistlus;
  • lumelauasõidus krossisõidu segavõistlus;
  • lühiraja uisutamises segateatesõit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles