Juunior esitleb ⟩ Premium liiga lemmikklubi määraja

, Postimees Juunior reporter
Copy
Levadia tähistamas eelmise aasta tiitlit. Kes võidab tänavu Premium liiga?
Levadia tähistamas eelmise aasta tiitlit. Kes võidab tänavu Premium liiga? Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalli tippliigas Premium liiga osaleb kümme meeskonda, kes hakkavad märtsist novembrini üksteisega kohtuma, et välja selgitada Eesti meister. Kui sa pole veel kodumaist lemmikklubi leidnud, siis oleme kokku pannud väikesed juhised ja klubide iseloomustused, mis aitavad sul valida.

Tallinna FCI Levadia

Asutatud: 1998
Eelmise hooaja koht: 1.
Meistritiitleid: 10

Valitsev meister FCI Levadia läheb uuele hooajale vastu eesmärgiga kaitsta oma tiitlit, ent see pole kindlasti lihtne. Levadia kvalifitseerus Eesti meistrina ka Euroopa suurima klubiturniiri UEFA meistrite liiga eelvoorudesse, mis tähendab, et ees ootavad mängud suurte Euroopa klubidega.

Levadia mäng on emotsionaalne ning nad pulbitsevad tahtest võita, kuid võivad aeg-ajalt üle keeda. Aga see on ka üks põhjustest, miks Levadia möödunud hooaja võitis ja on ka seekord üks favoriitidest. Jalgpall on siiski füüsiline mäng ja tugevamad jäävad peale. Levadia on küllalt tugev.

Tallinna FC Flora

Asutatud: 1990
Eelmise hooaja koht: 2.
Meistritiitleid: 13

Flora on Eesti läbi aegade suurim jalgpalliklubi ning seda peegeldavad ka tulemused. Nad on professionaalsed igas aspektis, alates vabatahtlikest kuni mängijateni välja. Flora on musternäide sellest, kuidas üks klubi peaks toimima ning igal hooajal võib neid kindlasti lemmikute sekka arvestada.

Enne uue hooaja algust on mitu Flora mängijat siirdunud välismaale, et end suuremal areenil proovile panna. Seetõttu võib klubil minna pisut aega, et hoogu sisse saada. Vaatamata sellele on nad ikka ühed favoriidid. Kui tahad end võrdlemisi kindlalt tunda, et sinu klubi on tiitliheitluses tegija, siis tasub Florale pöialt hoida küll.

Flora sai möödunud hooajal Euroopa tippklubidega madistada.
Flora sai möödunud hooajal Euroopa tippklubidega madistada. Foto: Tairo Lutter

Paide Linnameeskond

Asutatud: 2004
Eelmise hooaja koht: 3.
Meistritiitleid: 0

Paide Linnameeskond tõusis Premium liigasse 2009. aastal ning on sellest alates stabiilselt end kõrgliigas näidanud. Kuigi klubi pole väga kaua eksisteerinud, siis lühikese ajaga on nad üles ehitanud korraliku jalgpallikultuuri ja fännibaasi. Meeskonnatunne kajastub ka mängustiilis.

Kui keegi suudab Levadiat ja Florat ohustada, võiks see olla just Paide. Eelmisel hooajal saavutatud kolmas koht võib olla märk veel parematest saavutustest ning hea õnne korral on Paide võimeline kõiki meeskondi alistama. Neil tasub kindlasti silma peal hoida.

Nõmme Kalju FC

Asutatud: 1923
Eelmise hooaja koht: 4.
Meistritiitleid: 2

Nõmme Kalju särkidel on kirjas «rämmar», mis viitab mõneti ka meeskonnavaimule. See on pisut kaootiline, aga lõbus tiim, mida jälgida. Mehed mängivad südamega, kuid võivad ka pisut liiga hoogu sattuda. Nõmme Kalju on ajalooline klubi ja viimase 15 aastaga on nõmmekad mitu korda ka tiitliheitluses olnud, kahel korral lausa võitnud.

Kuigi Nõmmele suuri tiitlilootusi ei panda, tasub nende mänge alati vaadata. Nõmmekad võitlevad iga punkti eest ja on kindlasti tiitliheitlejatele pinnuks silmas. Kui tahad vaadata lõbusat, kiiret ja rämmarit jalgpalli, siis vali lemmikuks Nõmme Kalju.

Paide Linnameeskond (sinise särgiga) ja Nõmme Kalju (valge särgiga) sihivad mõlemad kohta esikolmikus.
Paide Linnameeskond (sinise särgiga) ja Nõmme Kalju (valge särgiga) sihivad mõlemad kohta esikolmikus. Foto: Dmitri Kotjuh

Tallinna JK Legion

Asutatud: 2007
Eelmise hooaja koht: 5.
Meistritiitleid: 0

JK Legion on Premium liigas üsna värske tulija ning alustab seal kolmandat hooaega. Vaatamata sellele on nad väga tublisti mänginud ning eelmise aasta viies koht ei pruugi üldse olla Legioni lagi.

Nende ambitsioonid on kõrged, kuid ainus takistus teel on raha. Kuigi Legion on väikese eelarvega ära teinud suure töö, tuleb arvestada, et tippu jõudmiseks tuleb teha veel suuremaid väljaminekuid. Legioni meeskond mängib igat mängu nagu viimast ja nii tulevad ka võimsad tulemused.

Tallinna JK Legion (punases) üritab vaatamata rahalistele raskustele kõrgliigasse püsima jääda ja head mängu näidata.
Tallinna JK Legion (punases) üritab vaatamata rahalistele raskustele kõrgliigasse püsima jääda ja head mängu näidata. Foto: Dmitri Kotjuh

JK Narva Trans

Asutatud: 1979
Eelmise hooaja koht: 6.
Meistritiitleid: 0

Narva Trans ja Flora on ainsad, kes on Eesti kõrgliigas mänginud selle võistluse algusest 1992. aastal. Kuigi klubi on alati suurtel võistlustel kohal olnud, on tiitlivõit siiani jäänud kättesaamatuks. Parimaks tulemuseks on jäänud 2006. aastal teine koht.

Narvalastele on Trans midagi jalgpallist enamat. See on kogukond, mis on ühendanud Narva elanikke, et anda neile midagi, millele igal nädalavahetusel kaasa elada. Kui jalgpall on sinugi jaoks mitte ainult mäng, vaid justkui perekond, võid julgelt kaasa elada Narva Transile.

Narva Trans on võimsa kohaliku kogukonna üles ehitanud ja terve klubi mängib oma linna eest.
Narva Trans on võimsa kohaliku kogukonna üles ehitanud ja terve klubi mängib oma linna eest. Foto: Sille Annuk

FC Kuressaare

Asutatud: 1997
Eelmise hooaja koht: 7.
Meistritiitleid: 0

Peamiselt Saaremaa meestest koosneva FC Kuressaare eesmärk on mängitada oma klubis just saare poisse. Nad võitlevad iga palli eest hingega ja teavad, et nende taga on terve saar. Klubid kardavad Saaremaale jõudmist, sest füüsilist jõudu leidub siin küllaga.

Seega ei tasu Kuressaare jalgpallist väga meisterlikke väravaid otsida, küll aga saab rammusama mängu austaja piisavalt naudingut. Saarlased ei karda eneseohverdust ega mõtle enda vigastamisele, vaid panevad terve mängu täie rauaga.

Tartu JK Tammeka

Asutatud: 1989
Eelmise hooaja koht: 9.
Meistritiitleid: 0

Tammeka elas viimati üle ühe raskeima hooaja ja jäi vaevu kõrgliigasse püsima, kuid uuele hooajale lähevad nad vastu enesekindlalt. Rasked ajad tunduvad olevat seljataga ja uued ostud on süstinud lootust, et ehk saab konkureerida kõrgematele kohtadele.

Tammeka seisab terve Tartu eest ning õppimiskeskne lähenemine iseloomustab ka mängustiili. Kiire tulemuse asemel on oluline pikaaegne areng ja meeskonnatöö parandamine. Tammeka jääb oma põhimõtetele kindlaks. Kui oled samasugune konkreetne inimene, võid oma lemmikklubi just Tartust leida.

FC Kuressaare (kollase särgiga) ja Tartu Tammeka (sinise särgiga) loodavad Premium liigas püsima jääda ja tugeva koha tabeli keskel saavutada.
FC Kuressaare (kollase särgiga) ja Tartu Tammeka (sinise särgiga) loodavad Premium liigas püsima jääda ja tugeva koha tabeli keskel saavutada. Foto: Sille Annuk

Pärnu JK Vaprus

Asutatud: 1922
Eelmise hooaja koht: 10.
Meistritiitleid: 0

Kui jalgpallijumalad olnuksid natuke õelamad, ei räägiks me praegu Pärnu Vaprusest. Aga kui Viljandi Tulevik otsustas loobuda kohast Eesti meistriliigas, pakuti vabanenud kohta Vaprusele. Pärnu noored, kes said möödunud hooajal viimase koha ja leppisid esiliigasse langemisega, pidid uuesti valmistuma paremaks mänguks.

Nõnda saab Vaprus proovida, kas seekord läheb paremini. Pärnu noored on vähese kogemusega, ent südikad ega karda suuri mänge. Pärnu fänn võib olla kindel, et selle klubi mängud on vaatamist väärt.

Tallinna Kalev (valge särgiga) ning Pärnu JK Vaprus (kollase särgiga) loodavad eelkõige tippliigasse püsima jääda.
Tallinna Kalev (valge särgiga) ning Pärnu JK Vaprus (kollase särgiga) loodavad eelkõige tippliigasse püsima jääda. Foto: Lilli Tölp

JK Tallinna Kalev

Asutatud: 1909
Eelmise hooaja koht: 2. (esiliigas)
Meistritiitleid: 0

Tallinna Kalev on nagu tubli õpilane, kes ei tekita skandaali, täidab kõik ülesanded õigel ajal ja käitub igas olukorras parimal võimalikul viisil. Paraku teeb elu oma keerdkäike, aga vaatamata nendele hoitakse pead püsti ja antakse endast parim.

Eesti vanima jalgpalliklubina on Kalevil ajalooline väärtus, mida meeskond hoiab au sees. Kuna esiliiga võitnud Maardu linnameeskond otsustas kõrgliigas osalemisest loobuda, anti koht Kalevile, kes hakkab nüüd püsimajäämise eest võitlema. Kalevi mehed on uhked ja võitlevad nii tugevalt kui vähegi võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles