Prožektorid ja kaamerad ⟩ Pärnu noortel on oma televisioon!

, Postimees Juuniori reporter
Copy
Pärnu noorte TV
Pärnu noorte TV Foto: Jane Saks

Pärnu Pernova tehnikamajas tegutseb filmimeistrite huviring, kus noored õpivad filmimist, monteerimist ja palju muud, mille tulemusena valmib tore lühifilm või saade. Postimees Juunior käis vaatamas, kuidas Pärnu noored tegid intervjuu telesaate «Eesti otsib superstaari 2021» osaleja Wanda-Helene Ollepiga.

Sisenedes saali, kus filmimine toimus, oli tõesti tunne, nagu viibiksime päris telestuudios. Ruumi eesotsas olid toolid ja laud intervjueerimiseks, mida valgustasid prožektorid ja igalt poolt vaatasid vastu kaamerad ja fotoaparaadid. Ruumis oli mitu rida toole, kus publikuna istusid ka teiste huviringide õpilased – kõik ootasid kohtumist Pärnu staari Wanda-Helenega.

Ettevalmistused intervjuuks.
Ettevalmistused intervjuuks. Foto: Jane Saks

Intervjuud Wanda-Helenega juhtis toimekas Loore Lee Allmaa (13), kes ise muidu filmimeistrite ringis ei käigi. Kuid nagu ajakirjanikel ikka, olid tal Wanda-Helenele ette valmistatud küsimused. «Küsimustega aitasid mind huviringis käivad noored ja mõtlesin ka, mida ma ise tahaksin küsida. Selleks et kõik sujuks, harjutasin ma küsimusi ka peegli ees. Eks närv tuli ikka veidi sisse, just publiku pärast,» rääkis Loore Lee meile pärast intervjuud. Tema täispikka intervjuud Wanda-Helenega saab näha PNTV YouTube’i kanalis.

Tristan Eriste (14) on käinud filmiringis juba paar aastat. Selle ajaga on ta omandanud mitmeid oskusi. «Oleme õppinud videote monteerimist, kaameratega filmimist ja ka seda, kuidas otseülekandeid teha,» loetles ta. «Me käisime huviringiga Tallinnas telesaate «Kuldvillak» filmimisel ja pärast selle nägemist vaatan ma kõike hoopis teise pilguga,» jutustas noormees. «Meie pundist ei taha keegi kahjuks kaamera ees olla. Kuid õnneks Loore Lee, kes on siin ka ainus tüdruk, on nõus saatekülalisi intervjueerima,» tunnustas Tristan neiut.

Huviringi juhendaja Tauno Rubin
Huviringi juhendaja Tauno Rubin Foto: Kadri-Leen Roos

Huviringi juhendaja Tauno Rubini sõnul jäi Loore Lee silma oma julguse ja hea väljendusoskuse poolest. «Filmimeistrid tegid temaga loo õpilasfirma tegemisest ja ma vaatasin filmimise ajal, kui julgelt ta räägib ning ennast väljendab. Poisid ei taha kaamera ette tulla, nemad eelistavad filmida. Küsisingi siis Loore Leelt, kas tal oleks soovi tulla ning oligi korras,» meenutas Rubin. «Ka teistega me järjest harjutame kaamera ees olemist. Näiteks käisime Pärnu Postimehes, et teada saada, kuidas üldse intervjueerida ja lugusid teha,» rääkis ta.

«Filmimeistrite juhendaja kutsus mind kõigepealt intervjueerima kergejõustikuhalli ja siis käisin ka Pernova skate-pargi avamisel. Kui kutsutakse, siis olen valmis kõiki intervjueerima!» muheles ettevõtlik Loore Lee. Kellena näeb neiu ennast aga tulevikus? «Võibolla ettevõtja või ajakirjanikuna,» vastas ta.

 

Wanda-Helene Ollep andis noortele ka autogramme.
Wanda-Helene Ollep andis noortele ka autogramme. Foto: Jane Saks

ELISE INTERVJUU. Wanda-Helene pingutab gümnaasiumi lõpu nimel

Kas noortele intervjuu andmine erineb kuidagi intervjuust päris ajakirjanikele?

Lastega on ikka natuke teistmoodi, kuna nende küsimused on siirad ja lihtsad ning nende küsimuste taga ei ole mingisugust tagamõtet, mis võib päris ajakirjanikel olla.

Kas olid enne siiatulekut teadlik, et Pärnus tegutseb noorte televisioon?

See tuli mulle üllatusena. Ma ei olnud sellest varem kuulnud.

Mainisid, et superstaarisaate ajal ei käinud sa umbes kolm kuud koolis. Kuidas sul nüüd gümnaasiumi lõpetamine edeneb?

Praegu on vaimselt üsna raske, kuna teen kahte perioodi korraga. Kuid pean ennast kokku võtma ja jälgima, et ka magamiseks piisavalt aega jääks. Minu õpetajad on väga toetavad ja abistavad, seega usun, et saan kenasti hakkama.

Mis plaanid on sul pärast gümnaasiumi lõppu?

Ma loodan, et saan ikka edasi õppima minna. Näiteks Tallinna, kuid midagi täpsemalt ma otsustanud veel ei ole.

Superstaarisaates mainisid oma sidemeid Rootsiga. Kas plaan on millalgi ka Rootsis elada?

Ma ei imestaks üldse, kui ma mingi eluperioodi Rootsis veedaksin. Mulle meeldib sealne kultuur ja keel, seega ei välista ma midagi.

Intervjuu salvestusel oli publikut palju.
Intervjuu salvestusel oli publikut palju. Foto: Jane Saks
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles